Køkken

I Køkkenet lærer du at lave en sund, velsmagende og alsidig kost. Maden er lavet fra bunden, og råvarerne leveres så vidt muligt fra lokale producenter, og vi tilstræber at anvende økologiske råvarer. Vi siger NEJ til E-numre.

Du lærer at læse en opskrift, udregne forbrug af råvarer samt at arbejde kreativt i faget.

Den største opgave på værkstedet er madlavningen til skolens elever, personale og opgaver udefra.

Værkstedets opgaver er bl.a.:

  • Madlavning til ansatte og elever på skolen
  • Anretninger til fødselsdage, frokoster og andre bestillinger ud af huset
  • Røgvareproduktion, fisk, pålæg mm.
  • Arrangementer i byen, Stygge Krumpen, fester, kulturnat og andet.
  • Rengøring i køkken og kantine, tøjvask mm
  • Generel læring og små-kurser i kost og indkøb.

Vi tager indimellem på ekskursioner/virksomhedsbesøg til steder, som har interesse for køkkenlinjen.

Køkkenets elever skal opleve FAGLIG STOLTHED, og de skal mærke, at alle kan være med – trods faglige og personlige udfordringer.

Der skal være plads til at lave fejl, og eleverne må eksperimentere og lege.


Linieleder
Bo Karlsson
41 93 68 27
bok@hjps.dk